10 tips voor moeders met een smartphone [Adv]

Vorig artikel Volgend artikel

Een moderne moeder kan tegenwoordig niet meer zonder smartphone of tablet. Ze gebruikt hem zelf voor van alles en nogwat, of de kids zijn ermee in de weer.

Onderzoeken tonen steeds vaker aan dat de moeders van nu intensieve smartphone-gebruikers zijn. Dat is helemaal niet zo gek, want de moeder van tegenwoordig heeft meer dan genoeg redenen om haar smartphone geen seconde uit het oog te verliezen. Moeders opgelet! Lees hieronder tien tips en haal het beste uit je smartphone en uit jezelf!

10 tips voor moeders met een smartphone [Adv]

1. Gebruik je smartphone om fit en energiek te blijven

Sporten en een gezond voedingspatroon is belangrijk voor iedereen en vooral voor vrouwen. Het is vaak nog een hele opgave om er na de geboorte van een kind slank en sportief uit te blijven zien. Gebruik daarom Instagram om gezonde ideeën zoals yoga of superfood op te doen. Of houd via een sportapp bij hoeveel calorieën je tijdens het sporten verbrandt. Gebruik hierbij een smartphonesportarmband, zodat je je tijdens het sporten niet druk hoeft te maken over waar je je smartphone moet laten.

2. Zet de smartphone op de kinderwagen

Even met de kinderwagen een blokje om of zelfs een rondje hardlopen met de kinderwagen? Neem dan je smartphone mee. Lekker muziek luisteren, een vriendin bellen of bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt, het zijn ideale dingen die je kunt doen tijdens het rondje met de kinderwagen.

Maar waar laat je dan die smartphone? Een kinderwagen vooruit duwen en sturen met één hand is natuurlijk verre van ideaal. Gebruik daarom een smartphonehouder voor op de fiets! Deze kan namelijk ook prima op de kinderwagen worden gemonteerd. Mocht de houder te ruim zijn, gebruik dan een extra rubberen strookje om de ruimte tussen houder en kinderwagen te verkleinen.

3. Maak koken en winkelen makkelijker

Hoe oud de kinderen ook zijn, je ontkomt er niet aan om te koken en boodschappen te doen. Wéér een boodschappenlijstje maken en wéér bedenken wat je nu de hele week wilt gaan eten. Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik handige apps zoals de Appie en Smulweb app. Met de Appie app kun je op je gemak thuis de aanbiedingen bekijken en het boodschappenbriefje opslaan op je telefoon. Met de Smulweb app kun je gemakkelijk nieuwe ideeën opdoen voor een lekkere of gezonde maaltijd.

4. Gebruik de babyfoon-app

Niets is leuker dan een paar daagjes weg met de baby. Een babyfoon is dan natuurlijk onmisbaar als je ’s avonds lekker op het terras in de buurt van het hotel wilt zitten. De meeste babyfoons hebben echter een niet al te groot bereik, bovendien hebben zij geen videoverbinding waardoor je niet kunt zien of de kleine nog rustig ligt te slapen. Nu kun je natuurlijk een dure babyfoon aanschaffen, maar je kunt beter voor een paar euro een goede babyfoon app downloaden. Het kost je niet veel en je kunt dan rustig op het terras nog een drankje drinken zonder je kleine uit het oog te verliezen. In tegenstelling tot de babyfoon biedt de app wél een groot bereik en ook nog eens een videoverbinding. De enige voorwaarde is dat je je smartphone bij je hebt, maar dat is bij de moderne moeder natuurlijk geen vraag meer.

5. Zorg voor ouderlijk toezicht op je smartphone

Heeft je kind al een smartphone, gebruik dan handige apps zoals Kytephone. Deze apps zorgen er met de ‘kindmodus’ voor dat het ouderlijk toezicht goed is geregeld. Jij bepaalt wie er met de telefoon belt én wie je kind met de telefoon kan bellen, en welke apps gebruikt kunnen worden. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over hoge kosten of over zaken die niet voor kinderogen geschikt zijn.

6. Laat je kleine spelend leren

Als je er goed mee omgaat, is moderne technologie niet slecht voor kinderen. Laat je kinderen daarom spelend leren op de smartphone of de tablet. Je zult zien dat ze dingen hierdoor sneller gaan oppakken en ze raken hierdoor bovendien alvast gewend aan de nieuwe manier van lesgeven. De leukste educatieve apps zijn te vinden op Eduapp.nl.

7. Vergeet je vrienden niet!

Misschien heb je sinds het moederschap minder vrije tijd over om leuke dingen te doen met, of om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over, je vrienden en familie. Neem daarom af en toe lekker wat tijd voor jezelf en gebruik Facebook, Whatsapp of Pinterest om in contact te blijven met familie en vrienden!

8. Kies voor een groot toestel

Laat je je kind(eren) spelen op de smartphone? Kies dan voor een grote smartphone zoals een Nokia Lumia 620 of een HTC One SV zodat het scherm groot genoeg is om gemakkelijk te bedienen. Zo hoef je geen tablet te kopen en ook geen aparte smartphone voor je kind. Let er wel op dat je een Nokia Lumia 620 hoesje of een HTC One SV hoesje aanschaft je kostbare toestel niet direct beschadigt.

Een groot voordeel van moderne smartphones is dat de nieuwste smartphones meestal over een goede camera beschikken, waardoor je alle mooie momenten met je kind(eren) direct haarscherp kunt vastleggen. Hierdoor hoef nooit meer een aparte foto- of videocamera aan te schaffen en mee te sjouwen.

9. Gebruik handige en hippe accessoires

Als je je kinderen met je telefoon laat spelen is het gebruik van een telefoonhoesje en een screenprotector een must om ervoor te zorgen dat je niet binnen no-time een nieuwe smartphone hoeft aan te schaffen. Een smartphone is kwetsbaar kan gemakkelijk kapot vallen of helemaal onder de krassen komen te zitten. Daarnaast vinden kinderen het ook leuk om met een grappig of stoer hoesje voor de dag te komen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel leuke iPhone hoesjes in de vorm van een pinguïn of andere dieren en vrolijk gekleurde BlackBerry Z10 hoesjes. Houdt je kind veel van tekenen? Dan is een stylus, zo’n pennetje voor het touchscreen, een handige accessoire.

10. Zorg voor een goede balans

Iedereen kan zich met een smartphone of tablet eindeloos natuurlijk vermaken. Jij met het zoeken van nieuwe recepten, Whatsappen, Facebooken, of het bekijken van foto’s en je kinderen met spelletjes. Hoe leuk het ook is, het is belangrijk om te zorgen voor een goede balans. Het is ook goed voor de sociale en lichamelijke ontwikkeling van kinderen om af en toe buiten te spelen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je zelf niet teveel ‘in je smartphone zit’. Je geeft hiermee namelijk een verkeerd voorbeeld. Ondanks het intensieve gebruik van sociale media, is het overmatig gebruiken van een tablet of smartphone niet bepaald sociaal tegenover de mensen in directe omgeving.