Chocolade met laagje AR

Vorig artikel Volgend artikel

Rondom chocolade zijn er nog wel eens wat misstanden. Cacaobonen die niet op al te beste omstandigheden zijn gekweekt, fairtrade dat geen fairtrade blijkt te zijn (zo bleken zelfs de hazelnoten in Tony's Chocoloney's repen onder slechte omstandigheden te worden gekweekt) en het is natuurlijk ook niet al te best voor je figuur. Maar nooit meer een stukje chocolade eten... Ondenkbaar! Toch wil je ook een beetje een gerust gevoel om onbezorgd te kunnen genieten van de chocolade. Wat wil je dan? Informatie, maar natuurlijk niet op een saaie stoffige manier. 

Chocolade met laagje AR

AR laag
Dat hoeft tegenwoordig ook niet meer, maar dan moet natuurlijk nog wel de stap gezet worden om de bestaande technieken toe te passen. Linda liet al zien wat de nieuwe printtechniek van Layar kan toevoegen aan een magazine en NRC deed hetzelfde voor een aantal advertenties. Maar de techniek is niet alleen interssant voor grote mediamerken. Zo zijn alle chocoladerepen van 'Chocstar' tegenwoordig voorzien van een label met Layar printtechniek en kon de ontsierende QR code geschrapt worden. Wel zo fijn voor het design en daarmee de uitstraling van deze toch wel luxe chocolade.   

Schermafbeelding%202012-08-06%20om%2015.45.58

Wie de verpakking scant met de app van Layar ziet allemaal icoontjes verschijnen. Deze verwijzen naar meer informatie over het productieproces, video's van hoe de chocoladerepen gemaakt worden, er wordt gelinkt naar de social media pagina's van Chocstar en extra leuk voor de chocoholics: je kunt een unieke code checken om te zien of je een abonnement hebt gewonnen. 

Schermafbeelding%202012-08-06%20om%2015.46.10
Noesjka van der Helm

Noesjka werkt voor Coopr en schrijft voor DutchCowgirls, Travelvalley en op haar eigen blog justagirlsbrainwaves.nl/blog.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies