Infographic toont evolutie van Facebook's Privacy updates

Vorig artikel Volgend artikel

Opnieuw is er de laatste weken grote ophef over het feit dat Facebook alweer zijn Privacy settings voor gebruikers heeft aangepast. Het betekent in de praktijk niet alleen dat de bekende 'Like' button nu overal geintegreerd kan worden, maar ook dat jouw FB activiteiten en die van je vrienden worden doorgegeven aan third party diensten zoals Yelp, Docs.com en Pandora.

Infographic toont evolutie van Facebook's Privacy updates

Het delen van je gegevens met externe diensten noemt Facebook met een mooi woord 'Instant Personalization' en zou het gebruikersgemak van de dienst ten goede moeten komen. En dus staat het sharen van deze info automatisch op 'allow'. Je kunt het in je Facebook settings wel zelf disablen (onder Account > Privacy Settings > Applications & Websites).

Matt McKeon maakte deze mooie infographic over hoe de Privacy Settings van Facebook de afgelopen jaren zijn aangepast. Het toont precies welke content door de jaren heen standaard zichtbaar is geworden voor je vrienden, vrienden van je vrienden (je netwerk), alle facebook gebruikers, of zelfs alle internetgebruikers.

Zoals je ziet is er veel veranderd sinds 2005. Toen was alles wat je op Facebook zette alleen te zien voor ingelogde gebruikers. Nu zijn al je foto's, wallberichten, likes, vrienden en persoonsgegevens standaard (dat zijn dus de default settings van Facebook als je een nieuw profiel aanmaakt) zichtbaar voor iedereen, tenzij je dit zelf in je profiel op 'afgeschermd' hebt gezet.

Het loont dus de moeite om je Facebook Privacy Settings er nog eens goed op na te lopen zodat je tenminste zelf bepaalt wie precies wat van je ziet.

Marjolijn Kamphuis

Marjolijn is de co-founder en hoofdredacteur van Dutchcowgirls. Daarnaast is ze creatief directeur van OKGO.nl, een digitale studio gericht op blogs, webdesign...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies