Even concentreren: Omm

Even concentreren: Omm

Ik schrijf deze post op een wallpaper van een besneeuwd landschap, met een rustig achtergrondmuziekje (herken ik deze tune van mijn sleep app?), en een voor de rest volstrekt lege desktop. Ik werk in OmmWriter, een gratis applicatie voor Mac OS X die je desktop omtovert in een sneeuwlandschap en een betere concentratie belooft.

Vanaf het begin ben ik betrokken als blogger bij Dutch Cowgirls met het magere resultaat van 6 blogposts. En dat terwijl ik het ontzettend leuk vind om te schrijven en Dutch Cowgirls een fijne blog vind. Maar het komt er gewoon niet van! Ik heb al een eigen newsletter die zelden uit komt, de telefoon rinkelt de hele dag, afspraken moeten nagekomen, en mail moet worden beantwoord.

Ik krijg zelden een blogpost af of begin er zelfs maar aan. Deze applicatie is nodig.

En werkt het? Ik heb het bovenstaande zonder afgeleid te worden geschreven. Ik heb enorm de behoefte om even te Googlen of om dingen te checken, maar de drempel uit mijn rustige sneeuwlandschap is hoog, checken kan later. Ondertussen houdt OmmWriter het aantal woorden bij dat ik typ, en ik voel me direct enorm productief.

Nu laat ik me wel even afleiden door de wereld van OmmWriter. Ik check de verschillende achtergrondgeluiden en moet ineens vreselijk plassen door het Waterval geluid -over afleiden gesproken- snel terug naar de klingelende wind chimes. Verder kan je de font en font size, de wallpaper en verschillende typ-geluiden instellen.

Maar wat me het meest opvalt aan deze applicatie: wat word je hier relaxed van! Dit MOET invloed hebben op het soort teksten dat je schrijft. Ik ben benieuwd wat er gebeurd als bloggers, schrijvers en journalisten massaal dit programma gaan gebruiken!

Reacties (5)

 

  • Nieske

  Wat een grappig en erg herkenbaar stukje. :) Ik zit inmiddels op 4 DCG-artikelen... Eens kijken of ik met OmmWriter verder kom!

  Di 16 mrt 2010, 11:27


 • Succes daarmee! mocht het alsnog niet lukken dan ben je na een kwartiertje Omm in ieder geval heel relaxed - ook wat waard :)

  Di 16 mrt 2010, 11:34


 • Alternatief voor Windows OS:
  http://www.creawriter.com/

  Di 16 mrt 2010, 11:46


 • Bedankt voor de tip, Aaifoon. Ik vroeg me meteen al af: er moet ook zoiets bestaan voor Windows. :)

  Verder heel herkenbaar, Tessa. Het is veel makkelijker om even te surfen dan een artikel te schrijven.

  Di 16 mrt 2010, 13:44


  • Ozzie

  BEdankt vor die tiep!

  Vr 19 mrt 2010, 11:07

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veld


Gerelateerde video's

 • Google Chrome on Mac

Mooi gevonden

Heb jij de nieuwe Walther Isaacson al gelezen? En zo ja wat vond je er van? #boek


Dutch Cowgirls TV

Border_top
Border_bottom

Laatste reacties


Poll

Hoe vaak verstuur jij een tweet op Twitter?


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de DCG nieuwsbrief:


Zoeken


Upcoming


Badges

Subscribe with Bloglines Add to Google
RSS Feed

Hosted by Nines