De nieuwe piraten op het internet: Goed boek over remix cult

Hoe heeft een fotomodel dat in de jaren ’70 met discoplaatjes knoeide de manier waarop Boeing nu vliegtuigen ontwerpt veranderd? Hoe zijn underground trends en scenes tot wereldwijde industrieën en bewegingen geworden? Matt Mason legt in zijn boek Piraterij de vinger op het fenomeen ‘openbroncultuur’. Hoe heeft internet de culturele wereld veranderd? Het boek verschijnt in augustus bij Lebowski Publishers, maar is nu al (natuurlijk) gratis te downloaden op hun website.

Nu de torrentsite Pirate Bay onder grote druk staat en in Nederland al moet verdwijnen, is digitale piraterij een van de meest besproken onderwerpen in alle type media. Want ook al veroordeel je dit kleine stukje copyright infringement, de openbroncultuur hou je niet tegen.

Dat de NPS kort geleden de documentaire Rip! A Remix Manifesto uitzond, past bij de enorme aandacht die er ook bij gevestigde media is voor het fenomeen. De documentaire die onder andere gaat over de mash up artist Girl Talk won in 2008 zelfs de Publieksprijs van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA). Hij is natuurlijk ook gratis online te bekijken (én te bewerken).

Het boek Piraterij behandelt de dillema’s van een moderne piraat. Mason werd zelf onlangs door BusinessWeek uitgeroepen tot ‘Piraat van het jaar’. Zijn boek is het eerste boek dat ooit tegelijkertijd op nummer 1 van de Amazon’s economics/free enterprise bestseller lijst staat en op 1 in de rap bestseller lijst. Het boek verschijnt dus in augustus bij Lebowski Publishers.

Reageren

  • E-mail adres wordt niet getoond

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

    * Verplicht veld


Gerelateerde video's

  • Mix Spotify tracks met Pacemaker voor iPad
  • Sadly By Your Side app
  • Back to the Back to the Future
  • The Pirate's Dilemma

Mooi gevonden

Heb jij de nieuwe Walther Isaacson al gelezen? En zo ja wat vond je er van? #boek


Dutch Cowgirls TV

Border_top
Border_bottom

Laatste reacties


Poll

Hoe vaak verstuur jij een tweet op Twitter?


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de DCG nieuwsbrief:


Zoeken


Upcoming


Badges

Subscribe with Bloglines Add to Google
RSS Feed

Hosted by Nines