Kids site in categorie Sinterklaas: Sinterklaasjournaal.nl

Kids site in categorie Sinterklaas: Sinterklaasjournaal.nl

Sinterklaasjournaal.nl vind ik zelf de beste website, met het thema Sinterklaas, die is gemaakt in 2008. Hij is erg interactief en gemakkelijk te gebruiken. Kids kunnen er vanalles doen en vinden en daarnaast is het tv concept wat eraan is gekoppeld, erg sterk verbonden met online.

Via deze site kun je vooral vanalles insturen, wat in de tv programma als nieuws wordt gebruikt. Lees hier de review van deze website.

Als je op de site binnenkomt word je welkom geheten met cadeautje. Dit is erg leuk gedaan, geeft je meteen goed gevoel als je de site binnenkomt en helemaal volgens de spirit van Sinterklaas.

Sinterklaasjournaal2

De site bevat zelf vrij veel content en hij is vrij creatief vormgegeven. Dit heeft tot gevolg dat de navigatie niet heel duidelijk is geworden. Je ziet sommige buttons bijna niet door stijl van de site...

Sinterklaasjournaal1

Al vrij snel word je als bezoeker van de site toegesproken door Diewertje Blok. Zij presenteert ook het SinterklaasJournaal, dus erg herkenbaar voor de kids. Begeleiding door een herkenbare stem werkt voor een campagnesite vaak erg sterk. Als je een lang lopend, groter platform neerzet echter, is het niet zozeer aan te raden. Veel terugkomende bezoekers gaan zich er dan aan irriteren, omdat de variatie in wat zo iemand zegt meestal niet bepaald groot is.

Een aantal andere dingen die in deze site zitten, waar kids ongetwijfeld erg blij van worden, zijn: terugkijken van tv uitzendingen, luisteren naar de radio en spelletjs spelen. De drie meest favoriete dingen van kinderen die websites bezoeken (spelletjes, video, muziek).

Spelletjes

Via de site kun je je eigen knutselwerken en foto's + verhaaltje insturen, om kans te maken dat deze op tv komen in het Journaal. Erg leuk, ook om te zien wat andere kids insturen. En het lijkt ook echt op tv gebruikt te worden. Lijkt me voor kids wel jammer dat je je tekeningen niet per post kan opsturen... En voor het uploaden hebben vooral de jongere kids nog wel hun ouders nodig:

Tekeningen
Tekeningen2

Abonneren op de SinterklaasJournaal krant is nogal ingewikkeld voor kids en zij zullen vermoedelijk al snel hun ouders erbij roepen als ze zich hiervoor willen opgeven. Waarschijnlijk is een dergelijke nieuwsbrief voor ouders sowieso relevanter en van meer toegevoegde waarde...

Sinterklaasjournaal3

Minder prettig aan deze site is dat veel content in een soort overlay (halve popup) opent, waardoor je iedere keer je hoofdnavigatie kwijt bent. Qua usability werkt dat meestal niet zo prettig. Verder opvallend: Spelletjes en knutselen lijken niet te werken in Firefox, dat is erg jammer. Hoewel de meeste kids toch in IE surfen is het netjes om alle browsers te checken op foutjes…

Goed, zoals ik mijn verhaal begon zal ik het ook afsluiten. SinterklaasJournaal.nl vind ik zelf dit jaar de beste Sinterklaas website voor kids! Hij is voldoende uitdagend en kids kunnen er behoorlijk wat tijd op besteden. Daarnaast is hij crossmediaal ingestoken, waardoor kids er als het goed is nog meer betrokken bij voelen.

Deze review is onderdeel van een zich continu uitbreidende serie analyses van online marketing initiatieven (zoals websites, campagnes, social sites, branded games, etc.) die op doelgroep kinderen zijn gericht. Regelmatig verschijnen nieuwe reviews over websites, games, campagnes en dergelijke. Met zoekopdracht "kids" binnen DutchCowGirls kun je de overige artikelen gemakkelijk terugvinden.

Alle Sinterklaas gerelateerde artikelen op Dutchcowgirls.nl zien, klik hier.

Reacties (11)

 

  • Anoniem

  Goede review, maar ik moet er toch even op reageren:

  "Verder opvallend: Spelletjes en knutselen lijken niet te werken in Firefox, dat is erg jammer. Hoewel de meeste kids toch in IE surfen is het netjes om alle browsers te checken op foutjes…"

  De website werkt in alle browsers die javascript en flash ondersteunen. En aangezien de website in flash is ontwikkeld, ziet deze er hetzelfde uit in alle browsers (er vanuit gaande dat dezelfde flash player wordt gebruikt). En ja, dit is ook getest.

  Dat dan twee onderdelen niet lijken te werken ligt dan hoogst waarschijnlijk aan de kant van de gebruiker (foute cache?). Het enige verschil met de rest van de pagina's is namelijk dat op deze pagina's veel wordt ingeladen, maar dan zouden de tekeningen en foto's ook niet moeten werken..

  Ma 8 dec 2008, 11:15


  • nienke reijmer

  sinterklaas ik vind je heel erg lief

  Do 11 nov 2010, 18:54


  • nienke

  sinterklaas ik vind je heel erg lief en ik hoop dat je dezen maand weer komt tot gou ik stuur je nog wel eens een berichje groetjes nienke reijmer

  Do 11 nov 2010, 19:03


  • aafke

  beste sint,ik vint het super leuk dat je trug komt in nederland.en als je je paard mee hept genomenzal ik wat eten voor hem klar legen.en het aler aler ,aler liefst wil ik een baby poesje . en als ik er een hep zalik hem goet ver zorgen. liefs aafke

  Do 3 nov 2011, 16:18


  • zoe

  beste sint ik vint het leuk dat je in nederland komt ik heb een wortel voor je paard meegenomen en wat ik echt wil heben is en paardenlaptop groetjes zoe merx

  Do 3 nov 2011, 16:33


  • hidaya el bouazati

  hallo ik ben hidaya ik word 22 novenber 2011 5 jaar en ik ben heel blij dat je nederland komt

  groetjes hidaya

  Wo 9 nov 2011, 19:40


  • Lisa

  Sinterklaas komt hoera hoera!!!

  Do 10 nov 2011, 18:42


  • lisa

  Sinterklaas komt hoera hoera !!!!

  Do 10 nov 2011, 18:43


  • Floor

  Hoi Sint ik wil heel graag iK wil heel graag in het boek je bent me held doei

  Vr 11 nov 2011, 13:59


  • imane

  defreyrtyyyyyyyyyy

  Do 1 dec 2011, 17:46


  • imane

  hoi sinterklaas ik heet imane ken jij mij jaa of nee???.
  doei sinterklaas. en zwarte piet
  .

  Do 1 dec 2011, 17:49

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veld


Gerelateerde video's

 • Telefoontje van Sint
 • Vliegtuig wordt klaslokaal voor kleuters
 • Indiebib Slabbetjes tegen knoeien
 • Alice in Wonderland for iPad
 • IKEA Small Space Campaign
 • Kleurboek over electronica
 • Google recap 2011
 • Mixed-up

Mooi gevonden

Heb jij de nieuwe Walther Isaacson al gelezen? En zo ja wat vond je er van? #boek


Dutch Cowgirls TV

Border_top
Border_bottom

Laatste reacties


Poll

Hoe vaak verstuur jij een tweet op Twitter?


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de DCG nieuwsbrief:


Zoeken


Upcoming


Badges

Subscribe with Bloglines Add to Google
RSS Feed

Hosted by Nines