Een hamburger gemaakt van in het lab gekweekt vlees

Vorig artikel Volgend artikel

De eerste hamburger gemaakt van kweekvlees. Na lange uren in het laboratorium is het Dr. Mark Post gelukt. Met technieken aangepast op medisch onderzoek voor het kweken van weefsels en organen, kweekte hij van kleine stukjes spierweefsel van een rund een burger van vijf ons. Het schijnt nog eetbaar te zijn ook. 

Een hamburger gemaakt van in het lab gekweekt vlees

Voorstanders van kweekvlees beweren dat deze techniek de impact - die het produceren van vlees heeft op het milieu - aanzienlijk kan verminderen. Dit komt door het lagere gebruik van water, land en energie. Evenals een mindere uitstoot van broeikasgassen als methaan. 

Het enige probleem is dat het produceren van een soortgelijk stukje vlees 325,000 dollar kost. Dr. Post ziet dit kleine succes als een manier om meer investeerders aan te trekken en uiteindelijk ook de consument aan het idee van kweekvlees te laten wennen. Misschien zelfs tot een punt waarbij het kan concurreren met een normaal stukje vlees. 

De burger wordt tijdens een event in Londen klaargemaakt en gegeten om te laten zien dat het niet alleen veilig, maar ook eetbaar is. 

cultured-meat
cultured-meat-2
Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies