Post traceren door middel van QR codes

Post traceren door middel van QR codes

Soms is het best fijn om te weten of de brief die je hebt verstuurd al is aangekomen en wanneer dat niet het geval is, waar de brief zich dan wel bevindt. Het Kroatische Hrvatska PoštaIn heeft postzegels ontworpen die traceerbaar zijn door middel van QR codes.

Door alle innovaties van de afgelopen jaren is het voor postdiensten een flinke strijd om te kunnen blijven concurreren met e-mail en andere online diensten. Eerder zagen we al hoe men in Denemarken digitale postzegels op de markt bracht. De postaanbieder van Kroatië heeft een andere oplossing bedacht: postzegels met QR codes die kunnen worden gebruikt om je post te volgen en die een bevestiging versturen wanneer de post aangekomen is.

Om twintig jaar postzegels in Kroatië te vieren heeft Hrvatska Pošta de nieuwe zegel op de markt gebracht. De zegel laat de gebruikers direct weten wanneer de brief bezorgd is, evenals details over wanneer het verscheept is en hoeveel kilometers de brief overbrugd heeft.

Meer dan 200 van dit soort zegels zijn tot nu toe verstuurd. Een speciale website biedt een scala aan statistieken aan over de reizen van de zegels met daaraan een interactieve kaart gekoppeld die alle punten die de zegels hebben bezocht aangeeft.

Reageren

  • E-mail adres wordt niet getoond

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

    * Verplicht veld


Gerelateerde video's

  • Smart PJ's lezen verhaaltjes voor het slapengaan op
  • Ongecensureerde Calvin Klein commercial
  • Ongecensureerde versie CK commercial

Mooi gevonden

Heb jij de nieuwe Walther Isaacson al gelezen? En zo ja wat vond je er van? #boek


Dutch Cowgirls TV

Border_top
Border_bottom

Laatste reacties


Poll

Hoe vaak verstuur jij een tweet op Twitter?


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de DCG nieuwsbrief:


Zoeken


Upcoming


Badges

Subscribe with Bloglines Add to Google
RSS Feed

Hosted by Nines