iTV, live tv kijken op de iPad via wifi

iTV, live tv kijken op de iPad via wifi

Vorige week ontstonden er al geruchten over de nieuwe dienst van KPN. Gisteren werd officieel bekend gemaakt wat dit was: iTV Online. Hiermee spelen ze slim in op het televisiekijken 2.0. Met de smartphone of tablet op schoot achter de tv zitten om online mee te praten of direct dingen op te zoeken. KPN gaat echter nog een stap verder.

iTV maakt het mogelijk om in en om het huis televisie te kijken met de iPad. Live gestreamd via het draadloze thuisnetwerk. Hoe ver je de tuin in kunt of de zolder op kunt is natuurlijk afhankelijk van je wifi kanaal, maar in theorie zou je vanaf je terras tv kunnen kijken. iTV biedt vanaf 15 september toegang tot 20 binnen- en buitenlandse zenders, bedoeling is dat dit in de toekomst meer worden. 

On demand

Naast live streaming, is het ook mogelijk om programma's tijdens het kijken te pauzeren, gemiste programma's terugkijken en films uit de videotheek bestellen en natuurlijk te bekijken. Met een extra module is het daarnaast ook mogelijk om programma's (op afstand) op te nemen. 

iPad, computer en laptop

iTV is niet uitsluitend voor iPad bezitters. Consumenten kunnen hier ook hun laptop of computer inzetten. De iPad is echter wel de enige tablet die toegang biedt tot de dienst, Androidbezitters vissen voorlopig nog achter het net. Heel lang duurt dit echter niet. Verwachting is dat de nieuwe interactieve dienst begin 2012 wel beschikbaar is voor andere platformen. Daarentegen is iTV wel weer gratis voor KPN-klanten die hun internet en interactieve tv al bij KPN hebben afgesloten. 

De App voor de iPad 'KPN iTV Online' is gratis beschikbaar. Kun je hem nog niet vinden? Dat kan kloppen. De App is namelijk pas vanaf 15 september te downloaden. Vanaf dan is iTV beschikbaar. 

Retro TV doos

Verschillende bloggers kregen vorige week een retro tv-doos voor de iPad. Onderdeel van de persuitnodiging. De foto's op Twitter speelden in op de 'hebben-gevoel' van andere tweeps. Nu is er voor iedereen een retro TV te verkrijgen. Je moet wel een goede timing hebben en op het juiste moment klaar zitten om er één te bemachtigen. KPN geeft iedere dag vanaf 10 uur 's ochtends 5 van deze dozen weg via de site. Een slimme manier om 'Het nieuwerwetse TV kijken' te promoten. 

iPad gebruik in huis versus interactieve TV

KPN%20iTV%20Online%20infographic%20dutch%20cowgirls

 

Reacties (2)

 

  • Klaas Jan

  Waar kan ik dat vinden op de KPN site? Ik ben naar http://www.kpn.com/prive/tv.htm gegaan, maar daar staat het niet... of is het alleen maar met internet te verkrijgen? Als ik kpn was, zou ik het los aanbieden... Ik heb dr wel wat voor over om op de wc het nieuws te kijken smorgens! :D

  Di 6 sep 2011, 16:06


  • Noesjka

  @Klaas Jan, volgens mij is het inderdaad enkel verkrijgbaar voor klanten die zowel digitale tv als internet van KPN hebben. Meer info: http://www.kpn.com/interactievetvonline.htm

  Di 6 sep 2011, 17:19

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veld


Gerelateerde video's

 • Jett Rebel voor KPN 4G #voeljevrij
 • KPN Doe het gewoon
 • Tiggly
 • Alice in Wonderland for iPad
 • Social Media Travel app by ebookers
 • Topmen iPad magazine
 • HBO - trailer
 • Appracadabra: vrolijke apps voor kinderen

Mooi gevonden

Heb jij de nieuwe Walther Isaacson al gelezen? En zo ja wat vond je er van? #boekLaatste reacties


Poll

Hoe vaak verstuur jij een tweet op Twitter?


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de DCG nieuwsbrief:


Zoeken


Upcoming


Badges

Subscribe with Bloglines Add to Google
RSS Feed

Hosted by Nines