Waar is mijn krant?

Waar is mijn krant?

Ik ben te oud voor NRC-Next. En ik ben te jong voor de NRC. Ik dacht met een Next-Plus-abonnement het allemaal wel op te lossen. Doordeweeks de blije fluff van het hippe tabloidkrantje, op zaterdag de intellectuele diepgang van de Grote Krant. Maar ik lees beide nauwelijks.

Ik erger me voornamelijk, vooral aan NRC-Next. Het is een en al Amsterdamse hippigheid: muntthee en prosecco. En ik ben meer een Lapsong Souchong en Champagne-meisje. Vrouw. Meisje, wanneer ik weer eens gefascineerd de overlijdensberichten lees in de NRC op zaterdag. Daar gaan namelijk alleen maar oude mensen dood. Sjieke oude mensen. Dat vind ik dan wel weer geruststellend, dat je kennelijk lang leeft als je deze krant leest.

 

Dat weerhield me er iedere keer ook van om hem op te zeggen, maar het jonge zusje heeft me vandaag overtuigd. Ik weet niet wat het precies was, misschien het columpje over (niet) groetende hondenbazen in het Vondelpark. Of het was de zoveelste afgezwakte Fokke en Sukke. Ik kan het gewoon niet meer.

 

Ik stop even met dit analoge nieuwsgebeuren, kan namelijk geen alternatief bedenken waar ik wel blij van zou worden. Trouw? Ik woon niet meer in de provincie. De chocoladeletters van AD en Telegraaf? Nah. Evenmin trekt de journalistieke zelfingenomenheid van de Volkskrant of de blije eikeligheid van DAG, Spits en Metro. Ik voel me even heel Gen X. Waar is de krant voor de vrijgezelle veertiger?

 

Reacties (6)

 

  • Bas

  Trouw provinciaals? Dat zullen ze daar op de redactie waarschijnlijk als een compliment opvatten; driekwart van de journalisten woon in Amsterdam. Zoals bijna iedereen in journalistiek Nederland. En dat zie je volgens mij aan de kranten.

  Di 19 aug 2008, 14:59


 • Haha, ik word heel vrolijk van het Financieel Dagblad, maar goed, ik ben geen vrijgezelle veertiger ;). En ook geen vrouw. Maar ik zou toch een proefabonnement nemen :)

  Di 19 aug 2008, 16:12


  • Karina (journalist te A'dam ;-) )

  Trouw is zeker niet provinciaals, maar wordt veel gelezen 'in de provincie'. Daar bedoelen grootstedelingen geloof ik de rest van Nederland mee.
  En het FD... Hm. Goed idee.

  Di 19 aug 2008, 16:38


 • @Karina Ik heb nu twee keer een proefabonnement genomen (want het kreng is duur en de marketeers hebben niets geregeld van 'goedkoper voor studenten').
  Bevalt me uitstekend. En dan heb ik geen interesse in beursinformatie. Als ik AD/Trouw/Volkskrant/Telegraaf/NRC/gratis krantjes lees zie ik overal hetzelfde nieuws en soms per ongeluk een andere mening in de opinie stukken. Het FD heeft altijd ander nieuws dan de andere kranten.

  Nou goed, vraag me heel erg af hoe vrouwen het FD lezen. Dus als je over 6 weken daar een stukje over schrijft; wacht ik geduldig af ;).

  Di 19 aug 2008, 16:49


  • Elvan

  Ik ben nog altijd fan van regionale kranten. Overig nieuws scan ik wel op internet. En JP, vrouwen lezen FD net zoals mannen, met hun ogen open.

  Wo 20 aug 2008, 10:56


 • Ha-ha.

  Ik vraag me serieus af wat het verschil is tussen man en vrouw bij het lezen van de krant (en dus ook FD, in mijn ogen meer een mannen dan een vrouwenkrant -gevoelsmatig-). Is daar geen eyetracking onderzoek van oid?

  Wo 20 aug 2008, 12:04

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veld


Gerelateerde video's

 • Commercial Turkish edition New York Times
 • Minority Report streaming newspaper

Mooi gevonden

Heb jij de nieuwe Walther Isaacson al gelezen? En zo ja wat vond je er van? #boek


Dutch Cowgirls TV

Border_top
Border_bottom

Laatste reacties


Poll

Hoe vaak verstuur jij een tweet op Twitter?


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de DCG nieuwsbrief:


Zoeken


Upcoming


Badges

Subscribe with Bloglines Add to Google
RSS Feed

Hosted by Nines