HomeCooker getest in workshop met Jamie Oliver

Vorig artikel Volgend artikel

Als je thuiskomt na een lange dag werken kost het soms wel heel erg veel moeite om in de keuken te gaan staan. Wassen, schoonmaken en hakken om minstens een half uur met je hoofd boven hete pannen te staan roeren. Dan is er vaak ook nog een vriend/vriendin/kind/hond/kat die aandacht wil of wil je gewoon even een momentje voor jezelf. Zo duren je avonden best kort. Volgens Jamie Oliver brengt de HomeCooker hier verandering in.

HomeCooker getest in workshop met Jamie Oliver

Leuker & makkelijker
Natuurlijk wil je niet iedere dag naar een kant-en-klaarmaaltijd of afhaalgerecht te grijpen en weet je ook dat verse groenten toch nog net iets beter zijn dan een zakje voorgesneden groente. Maar het voelt soms wel als een enorme opgave om de avondmaaltijd klaar te maken. Philips kondigde vorige week de introductie van de HomeCooker aan. Dit apparaat neemt echt het meeste werk uit handen om een avondmaaltijd te bereiden: snijden, roeren en koken. Het zorgt ervoor dat eten niet aanbrandt en je hebt er geen omkijken naar. Dat klinkt natuurlijk leuk, maar werkt het ook echt?

Wij mochten dat vorige week als een van de eersten testen tijdens een kleinschalige privé kookworkshop met Jamie Oliver. De topkok vertelde zelf dat hij de HomeCooker veel inzet op drukke werkdagen en in het weekend de tijd neemt om uitgebreidere maaltijden klaar te maken. 

Snelle curry
Het hele proces, van instellen tot opeten, verloopt heel soepel en intuïtief. Bij de test, het maken van een Indiase curry, werkte vooral de hakselaar erg fijn. Snel kleine stukken groente direct de pan in schieten. De roerarm zorgt ervoor dat alles mooi geleidelijk gebakken wordt. Het enige waar je zelf voor op moet passen is dat je de juiste bereidingstijd en temperatuur instelt. De HomeCooker slaat zelf af nadat de timer is afgegaan en houdt het gerecht dan warm op 70 graden. Jamie gaf aan dat je maaltijden er best even in kunt laten zitten, maar dat zal bij het ene gerecht minder goed gaan dan bij het andere. Bijvoorbeeld bij stoofvlees wel, bij een snelle curry minder. Mijn angst dat het gerecht toch aan zou bakken was ongegrond.

De HomeCooker kan heel veel: smelten, stoven, koken en bakken, maar is niet geschikt voor alle gerechten. Hij werkt het beste voor soepen, stoofpotten, curry’s, pealla, risotto’s, sautes en eigenlijk alle gerechten met vlees/vis in blokjes en een ‘sausje’. Wat bijvoorbeeld ook kan is chocolade smelten, jam maken of zelfs verse muesli roosteren. Voor inspiratie kun je in het meegeleverde receptenboek terecht, ook wordt het straks mogelijk om via social media en de website eigen recepten voor de HomeCooker in te zenden. 

Jamie als nerd
Jamie Oliver onthulde dat hij een redelijke nerd is en daarom ook met veel plezier meedacht met het R&D-team van Philips. Het ging zover dat hij zelfs meedacht over van welk materiaal de messen etc gemaakt noesten worden. Bij het ontwerpen van de HomeCooker is hij er vanaf het prototype bij betrokken geweest om in 1,5 jaar tijd naar het eindproduct toe te werken. Hij was er vooral heel kritisch op om de bediening simpeler te maken, het uiterlijk strakker en bedacht dat er een ‘chopper’ bij moest komen om het nog makkelijker te maken. Nog eerder dan de HomeCooker komen in Nederland andere producten op de markt in samenwerking tussen Jamie Oliver in Philips. Onder andere een blender en een keukenmachine. In de toekomst mogen we nog meer verwachten uit de samenwerking, Philips en Jamie Oliver gaan voor een meerjarenplan. 

In Nederland is de HomeCooker vanaf begin 2013 te verkrijgen. Je moet er wel wat voor over om tijdbesparend en vers te koken. De cooker gaat een kleine 400 euro kosten. 

Jamie%20Oliver%20berlijn%201klein
foto17
jamie%20oliver%20berlijn%202klein
Noesjka van der Helm

Noesjka werkt voor Coopr en schrijft voor DutchCowgirls, Travelvalley en op haar eigen blog justagirlsbrainwaves.nl/blog.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies