Bastiaan van Schaik presenteert het Modeweer op Glamour

Vorig artikel Volgend artikel

Vroeger, toen ik nog opstond met Jeroen van Inkel op de radio, zorgde zijn rubriek 'Wat moet in aan Vandaag' er voor dat ik mijn outfit enigszins af kon stemmen op het weer van die dag. Dat kan vanaf vandaag ook weer, alleen zorgt nu Fashionvictim Bastiaan van Schaik voor de dagelijkse Fashion & Weather updates via 'Het Modeweer' op o.m. Twitter en Glamour.nl

Bastiaan van Schaik presenteert het Modeweer op Glamour

Volgens Bas' eerste weather update is het vandaag dan wel 4 graden en regenachtig, toch mogen we gewoon onze prinsessenjurk uit de kast trekken om er toch een feestelijke Valentijnsdag van te maken.

Volgens magazine Glamour is het de bedoeling dat van Schaik vanaf vandaag dagelijks dit soort nuttige tips gaat geven. De vraag is wel een beetje waarom dat in een dagelijkse video moet gebeuren - die welgeteld 18 seconden duurt - en niet gewoon in een tweet op @modeweer. Lijkt me stug dat Bas elke ochtend naar de studio racet om zijn weerberichtje op te nemen, en authenticiteit is toch key bij dit soort initiatieven. Traffic naar Glamour.nl kan natuurlijk veel makkelijker gegenereerd worden door in updates te verwijzen naar afbeeldingen van 'passende items en accessoires' op de site. 

Wat dat betreft sloeg @modeweer de plank al eerder mis: Volgens de twitterstream zou het initiatief eigenlijk vorig jaar al live gaan op 15 oktober. Na talloze promotionele tweets daaromtrent bleef de account echter tot vandaag weer stil. Ook jammer: Waarom heeft @Modeweer nog geen Fashionable twitterbackground en wordt er niet gereageerd en gevolgd op enthousiaste eerste fans? Eindeloos de link naar een video retweeten is natuurlijk geen optimale contenstrategie. 

Goed idee dus, maar de uitvoer mag beter!

Marjolijn Kamphuis

Marjolijn is de co-founder en hoofdredacteur van Dutchcowgirls. Daarnaast is ze creatief directeur van OKGO.nl, een digitale studio gericht op blogs, webdesign...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies