Tweede Fairtrade Restaurant Week

Vorig artikel Volgend artikel

Van maandag 25 t/m zondag 31 oktober vindt de tweede editie van de Fairtrade Restaurant Week plaats. De week is een gezamenlijk initiatief van de duurzame culinaire gids 'Puur! uit eten' en stichting Max Havelaar. Restaurants in heel Nederland serveren deze week de (h)eerlijkste gerechten die bereid zijn met fairtrade ingrediënten.

Tweede Fairtrade Restaurant Week

Ruim 100 restaurants doen mee aan dit initiatief. Voorwaarde is dat in ieder gerecht uit het fairtrade menu minimaal één fairtrade ingrediënt verwerkt is. Het menu verschilt per restaurant.

Fairtrade producten
Fairtrade betekent dat producten onder eerlijke voorwaarden zijn geproduceerd en verhandeld. De boeren hebben een eerlijke prijs ontvangen en kunnen zo investeren in een betere toekomst. Met deze wetenschap smaakt je eten toch net even wat lekkerder!

Workshops
Wel verrassend vind ik het bericht dat de deelnemende horecaondernemers gratis workshops konden volgen. Hierbij kregen ze informatie en een toolkit over onder andere fairtrade koffie, thee, wijn, bier, tropisch fruit, rijst, chocolade en olijfolie.
Goed natuurlijk dat er zo steeds meer bewust wordt ingekocht en gekokkereld. Alleen verbazingwekkend dat het in deze tijden nodig is. Gezien de huidige tijdsgeest, waarbij duurzaamheid en mvo hoog op alle agenda's staan, verwacht je toch dat het niet moeilijk moet zijn om 100 restaurants te vinden die allang duurzaam bezig zijn. 

Deelnemende restaurants
Op www.fairtraderestaurantweek.nl vind je alle deelnemende restaurants.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies