Culinair verantwoord struinen op de nieuwe Scheveningse Pier

Culinair verantwoord struinen op de nieuwe Scheveningse Pier

Vorig artikel Volgend artikel

Deze zomer was het eindelijk zover: de Scheveningse Pier ging weer open. Waar de boulevard eerst vooral diende als wandelgang, fungeert de hernieuwde Pier als een waar culinair walhalla. Wij werden uitgenodigd voor een heuse PierProeverij, waar wij mochten proeven van al het moois en lekkers dat de Pier 2.0 te bieden heeft.

IMG_1827

Cultuur snuiven boven de gonzende zee

Voor weinigen is de Pier in Scheveningen onbekend terrein. Als je dan toch naar het strand gaat, kan je net zo goed uitwaaien op het bovendek van de Pier, boven de zee bungeejumpen, of tot kort geleden kon je lekker uit eten bij v/d Valk.

Tijden zijn veranderd! In 2012 maakte v/d Valk bekend de Pier te willen verkopen en even later werd de Pier gekocht door een samenwerking tussen Danzep en KondorWessels Vastgoed om aan een grootschalige renovatie te beginnen. De Pier werd omgevormd tot een netwerk van ondernemers, die elk hun eigen beleving willen meegeven aan jou, of dat nou in de vorm van food, drinks of muziek is. De Pier hanteert daarom vijf belangrijke pijlers, aldus Herman Smit (General Manager De Pier): Food, Fun shopping, Kunst & Cultuur, Educatie en Action & Adventure. Hoe ze dit allemaal willen verwezenlijken?

De vernieuwde Pier huist nu al negen foodconcepten, drie shops en is hard bezig met het verwezenlijken van een reuzenrad. Een reuzenrad boven het water? Ja, waarom niet. Het bezoek aan de Pier wordt zelfs avontuurlijk met een Tokkelbaan en een Go Ape Adventure in de planning. En cultuur mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Afgelopen weekend kon je vertoeven op de Salt Market (zie video) en er staan nog veel meer muzikale evenementen op de agenda.

Lokale lekkernijen

Bar De Pier

Hoofdmoot van de concepten op de Pier is toch echt het promoten van al het lekkers dat ons eigen kikkerlandje te bieden heeft. Zo word je al bij het entree geroepen door "Bar De Pier" waar speciale Gin & Tonics worden verkocht, maar ook vodka en jenever van het Hollandse merk Ketel One op de plank staan. Niet alleen de drank maar ook de snacks zijn van eigen bodem. Zo is de bar een samenwerking aangegaan met foodconcept Stach, welke in Amsterdam is gehuisvest.

The Rough Kitchen

Eigenaren Jord Althuizen (jurylid bij Grillmasters) en Marcus Polman (jurylid bij Masterchef Holland) weten wel van wanten als het om vlees gaat en bieden dan ook dé keuken voor carnivoren aan. Hun liefde en passie voor vlees wordt meteen duidelijk als Jord op je af komt lopen in zijn slagerspak en een stuk gerookt vlees tevoorschijn tovert. Kwaliteit staat voorop, ze bieden hier geen troosteloos vlees aan maar écht Hollands varken met volle smaak. De geur alleen al doet je watertanden...

Kust

'Hier aan de kust, de Scheveningse kust...' vind je twee echte Hagenezen die passie hebben voor eten. Foodconcept "Kust" is zowel op het benedendek als op het bovendek van De Pier te vinden en biedt lekkere hapjes en drankjes aan. De tentjes zijn volledig gebouwd van gerecycled materiaal van de oude Pier, zo wijst eigenaar Ward de Graaf ons op de marmeren counter die stamt uit het oude v/d Valk restaurant. Zin in homemade salted caramel brownie of een heerlijk kippensoepje voor op de regenachtige herfstdag? This is your place to be.

collage 2

Foodtruck madness

Shack

Food-truck-concept "Shack" heeft onze aandacht misschien wel het meest getrokken. Elke maand neemt weer een ander street food concept met bijkomende food truck crew de keuken over van dit veelzijdige restaurant. Hiermee wil eigenaresse Monica Abdoel, bekend van haar boek 'Reizende Sterren', een podium geven voor verschillende foodtruck concepten waarin terug wordt gegrepen naar oude ambachten.

Deze maand serveren de koks van Browsbear de lekkerste stoofvlees maaltijden en onion rings met bijpassende cocktails. Zo leerden wij onze tot nu toe gekste cocktail kennen die verrassend goed in de smaak viel: de Bacon Rye.

November vega-maand

Niet zo van het vlees maar wel van vega? November is jouw maand! In November nemen de Seitan Chefs de spatel over met de lekkerste vega snacks. En dan geen geiten-wollen-sokken vega maar lekker hard-rock vega met pit.

IMG_1791
IMG_1834

Voor ieder wat wils

Heb je samen met je ouders of opa en oma lekker de hele dag rondgestruind op de Pier? Het is natuurlijk wel leuk om deze ervaring vast te leggen op foto bij de photo-booth van Kim Timmer genaamd 'Groetjes uit Scheveningen'. Zit je nog niet vol genoeg? Dan kan je de vastgelegde dag eindigen met een lekker burgertje bij Firma Pickles (ook gevestigd in o.a. Utrecht en Rotterdam), of uitwijken naar de twee vertakkingen van de Pier. Bij het noorder eiland kan je genieten van een heuse Pannenkoeken Proeverij of je kan lekker opwarmen bij de vuurkorf op het buitenterras van het zuider eiland.

Zo heb je zelfs in de aankomende wintermaanden een leuk dagje strand met een traditionele strandfoto als souvenir. Benieuwd geworden? De Pier is elke dag vanaf 10:00 uur, 365 dagen per jaar open.

IMG_1811
Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies