Nieuwe full-HD camcorder borduurt verder op succes van Flip

Nieuwe full-HD camcorder borduurt verder op succes van Flip

Onder het mom 'beter goed gejat, dan slecht verzonnen', komt Samsung komende maand met een nieuwe compacte camcorder. Flip zette alweer ruim twee jaar gelden de trend met praktische zakformaat camcorders, grote namen volgden snel. Ook Samsung ging vorig jaar de concurrentie aan met de populaire Flip, het nieuwe model is zowel qua prijs als specificaties vergelijkbaar.

Waar camcorders een paar jaar geleden door de gemiddelde consument alleen gebruikt werden tijdens vakantie, trouwerij, geboorte of andere speciale gebeurtenissen, hebben veel mensen nu zo'n apparaat in huis voor de fun. Het wordt steeds gemakkelijker om zelf redelijke films te schieten, te bewerken en deze te delen met argeloze vrienden, kennissen, collega's en wie je verder ook wilt. De populariteit van sites als YouTube laat zien dat we ons dagelijks leven het liefst met iedereen delen. De hebberigheidsfactor van deze gadgets schieten dan ook omhoog.

Samsung speelt hier op in en breidt zijn assortiment van full-HD camcorders uit met twee nieuwe modellen. De eerste, HMX-U20 komt volgende maand op de markt en de HMX-U15 verschijnt in april. De 'one touch upload to YouTube' maakt het nog makkelijker om beelden te delen. 

De twee nieuwe camcorders van Samsung komen de consument tegemoet om betere beelden te schieten. Zo filmen ze beiden in full-HD (1080p), hebben ze beeldstabilisatie, zijn de beelden makkelijk te bewerken en te uploaden en kan er uitgesteld opgenomen worden. Ondanks goed gereedschap hangt het resultaat natuurlijk wel af van degene die achter de camera staat. Via USB kunnen de nieuwe camcorders direct in de computer worden geplugd om het resultaat terug te kijken en met een HDMI kabel kunnen ze een HD verbinding maken met de TV (moet die natuurlijk wel voorzien zijn van een HDMI aansluiting). 

Zowel de HMX-U20 als de HMX-U15 kunnen naast filmen ook foto's maken. De HMX-U15 heeft wel een voordeel ten opzichte van het model dat in maart te koop is: hij heeft 14 megapixels in plaats van 10. Hiervoor betaal je 20 euro minder, de HMX-U20 gaat bij de introductie 179 euro kosten. Afhankelijk van waarvoor je hem wilt gebruiken kun je overwegen of meer wilt betalen voor de extra megapixels. Beiden zijn straks te koop in de kleuren zilver, blauw, rood en zwart.

Inmiddels is er meer dan genoeg keuze in de wereld van camcorders in zakformaat. Naast Samsung en Flip hebben ook Sony en JVC een vergelijkbaar product op de markt.

Reacties (2)

 

 • super handig ding

  Di 23 feb 2010, 23:58


 • Het vergelijkare product van Sony is dan denk ik de bloggie, die is ook erg klein, en in funky kleurtjes :) Ik wil er wel eens een uitproberen denk ik, vooral die 3D functie ben ik wel benieuwd naar.

  Wo 2 feb 2011, 16:21

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veld


Gerelateerde video's

 • Lofi Fish-Eye Camera
 • Statief voor mobiel of camera volgt je bij elke beweging
 • De wereld rond in 80 seconden
 • iPhone Camera Genius
 • Rammstein in Lego

Mooi gevonden

Heb jij de nieuwe Walther Isaacson al gelezen? En zo ja wat vond je er van? #boek


Dutch Cowgirls TV

Border_top
Border_bottom

Laatste reacties


Poll

Hoe vaak verstuur jij een tweet op Twitter?


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de DCG nieuwsbrief:


Zoeken


Upcoming


Badges

Subscribe with Bloglines Add to Google
RSS Feed

Hosted by Nines