Bijna helft van Nederlanders in bezit van tablet

Bijna helft van Nederlanders in bezit van tablet

Het aantal mensen in Nederland dat tablets en smartphones gebruikt blijft stijgen. Dat vertelt Paul van Niekerk (Algemeen directeur Intomart GfK) tijdens het Mediapark Jaarcongres van vandaag. In de eerste helft van 2013 zijn er 1,3 miljoen tabletgebruikers bijgekomen waardoor het aantal tabletgebruikers inmiddels 5,6 miljoen bedraagt. Hiermee is bijna de helft van alle Nederlanders in het bezit van een tablet (44 procent).

Tabletgebruik is inmiddels van alle leeftijden. De groei van het aantal tabletgebruikers wordt enerzijds vooral veroorzaakt door de groep jongeren tussen de 13 en 17 jaar, waarvan 39 procent inmiddels een tablet bezit (versus 10 procent in juni 2012). Anderzijds zijn het de ouderen (65+) die meer tablets zijn gaan gebruiken en waarvan inmiddels een derde een tablet bezit (versus 15 procent juni 2012).

Dit blijkt uit de resultaten van het onderzoek 'GfK Trends in Digitale Media' van Intomart GfK die vandaag bekend worden gemaakt. Dit onderzoek verschaft inzicht in het bezit en gebruik van mobiele apparaten.

Steeds meer ouderen aan de smartphone
Het totale aantal smartphone gebruikers is de eerste helft van 2013 met 1 miljoen gebruikers toegenomen en komt nu uit op ruim 8 miljoen gebruikers. Het smartphone gebruik bij de 65 plussers is het afgelopen jaar zelfs verdubbeld. Was in juni 2012 nog 16 procent in het bezit van een smartphone, inmiddels heeft 32 procent een smartphone.

Meer mobiel bankieren
De tablet en de smartphone worden intensief gebruikt om te surfen, te emailen en voor social media gebruik. In dit gebruik is weinig veranderd. Het enige dat men meer op de mobiele apparaten is gaan doen is bankieren; op de tablet doet 45 procent van de gebruikers dit (35 procent dec. 2012) en op de smartphone inmiddels 41 procent (35 procent in dec. 2012).

Facebookgebruik stabiliseert bij de jongeren
Het Facebookgebruik over de hele linie vertoont een lichte stijging van 66 procent in december 2012 naar ruim 68 procent in juni 2013. De nieuwe gebruikers zijn vooral ouderen (vanaf 50 jaar). Het aandeel Facebookgebruikers bij de jongeren (tot 35 jaar) stabiliseert. Het totaal aantal twitteraars maakt een lichte stijging door van 26 procent in december 2012 tot 27 procent in juni 2013. Het aantal LinkedIn gebruikers stijgt in deze periode van 23 procent naar 25 procent.

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veld


Gerelateerde video's

 • Zolo lanceert campagne voor smartphone accessoires
 • Apple introduceert iOS7
 • Nokia Lumia 1020: De smartphone voor Fotografen
 • Harman Kardon en JBL showcasen nieuwe producten tijdens de IFA in Berlijn
 • Mooie commercial vraagt om je smartphone af en toe te vergeten
 • Mensen worden eenzaamer sinds de komst van sociale media
 • Nokia City Lens
 • Kleurboek over electronica

Mooi gevonden

Heb jij de nieuwe Walther Isaacson al gelezen? En zo ja wat vond je er van? #boek


Dutch Cowgirls TV

Border_top
Border_bottom

Laatste reacties


Poll

Hoe vaak verstuur jij een tweet op Twitter?


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de DCG nieuwsbrief:


Zoeken


Upcoming


Badges

Subscribe with Bloglines Add to Google
RSS Feed

Hosted by Nines