Night of the Nerds, een avond vol verrassingen

Vorig artikel Volgend artikel

Afgelopen zaterdag vond in NEMO "Night of the Nerds" plaats, een ode aan jonge beta's in het kader van 25 jaar oktober kennismaand. Jongeren van 16 tot 20 jaar met interesse in wetenschap en technologie hadden de avond van hun leven. Naast diverse clinics en experience sessies was er ook ruimte voor...FEEST!

Professioneel kok en ADHD'er Pierre Wind opende de avond met het brouwen van de grootste "happy cocktail" ter wereld. Daarna was er voor iedereen gelegenheid de diverse clinics te bezoeken. Wij meldden ons bij de clinic over moleculair koken, waar door middel van stikstof chocoladeslagroom werd gemaakt. Daarna ging het over insecten als consumptiemiddel; iets dat buiten Europa vanzelfsprekend is maar waar wij nog grote moeite mee hebben. Toch eten we zeker een paar rupsen en spinnen per jaar...ze zijn nogal lastig uit de broccoli te verwijderen. Tussendoor werden de bezoekers getrakteerd op choco-sprinkhanen, levende meelwormen (beetje vreemd zo'n hand vol krioelende beestjes in je mond) en mueslikoekjes met Buffalowormen. Verderop probeerden we de Alphasphere stoel, een stoel waar je volledig in ontspant door gebruikmaking van een massagedeken en zeegeluiden.

Na een korte break en een snackje (een puntzakje eetbare bloemen) was het tijd voor een echte nerd-activiteit, gamen! Het spel Chime is door studenten van de HKU geupgrade naar een multiplayer versie. Hierdoor is het nu mogelijk met en tegen elkaar te spelen. Als laatste namen we een kijkje bij Mr.Beam, een startup van twee ex-HKU studenten die zich specialiseren in videomapping. Erg interessant om te zien wat er met deze techniek allemaal mogelijk is. Na al deze ervaringen was het tijd voor feest. "Night of the Nerds" heb ik ervaren als een superleuk event voor jongeren die bezig zijn met of meer willen weten van (creatieve) wetenschap, innovatie en technologie. Volgend jaar weer?

Chantal Ariëns

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies