Dit is de middelbare school waar het woord 'klaslokaal' verboden is

Dit is de middelbare school waar het woord 'klaslokaal' verboden is

Vorig artikel Volgend artikel

In Alexandria, Minnesota is de Alexandria Area High School geopend. En dat is niet zomaar een middelbare school. Het ontwerp van de school is geïnspireerd op het open office-idee van Google. Toen de gemeenschap werd gevraagd hoe ze hun nieuwe school graag zouden zien, werd er geantwoord met: 'als de Google Campus'. John Pfluger van Cuningham Group Architecture werd gevraagd om dit waarheid te maken.

De middelbare school is kleiner dan de Google Campus en heeft een andere functie, maar wel wilden ze hetzelfde gevoel van aanpasbaarheid aan de toekomst. Het resultaat is een moderne school waar het woord 'klaslokaal' verboden is.

De school kostte $73 miljoen en is bestemd voor 1.400 leerlingen. De ruimte is licht, open, sociaal en aanpasbaar. Zes kleinere ruimtes worden verbonden door een open ruimte, the Community Commons. Dit is een kantine, theater en sociale ruimet in een. Verder is alles open, met glazen wanden en meubels die gemakkelijk verplaatst worden.

En de klaslokalen? Er zijn nog steeds lokaal-achtige ruimtes die aangepast worden door muren open of dicht te draaien. Het grootste verschil tussen de 'klaslokalen' op Alexandria Area High School en andere Amerikaanse scholen, is dat docenten niet een eigen lokaal hebben. Waar leraren op 'normale' scholen hun lokalen aanpassen voor de vakken die daar worden gegeven, hebben de leraren hier alleen een plek in de lerarenruimte. Voor hun lessen gaan ze naar de ruimte die het best geschikt is. Wiskunde wordt gegeven in een meer traditionele ruimte, terwijl de leerlingen die Shakespeare studeren voor Engels bij de Learning Stairs terecht kunnen, een soort van amfitheater en presentatie ruimte.

De architect, Pfluger, vertelt dat de inspiratie voor het ontwerp van de school van de studenten kwam. Pfluger kreeg een rondleiding door de oude school. Een landschap van stoffige klaslokalen, kluisjes en linoleum gangen. In de mediatheek was een ruimte waar de studenten een deel hadden mogen leegmaken om daar een dynamische, sociale ruimte te mogen maken. Daar zaten acht studenten met hun laptops. "Our new high school has to be like that," zei de directeur van de school.

alexandria area high school
alexandria area high school aula
alexandria area high school class
alexandria area high school omgeving
alexandria area high school learning stairs
Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies