Ontwerpwedstrijd HEMA ook voor klanten van start

Ontwerpwedstrijd HEMA ook voor klanten van start

Je eigen stoel, messenset, fluitketel of paar sokken in de winkel terugzien. Dat kan niet alleen door mee te doen aan 'Het Beste Idee van Nederland'. HEMA betrekt al sinds 1984 klanten bij de ontwikkeling van producten in de vorm van een jaarlijkse ontwerpwedstrijd. Het eerste winnende ontwerp: een drinkbeker. De wedstrijd 2012 loopt al even voor product-, mode- en foodstudenten, sinds vandaag kunnen ook niet-studenten hun ontwerp inzenden zoals eerder aangekondigd

De opdracht voor dit jaar: ontwerp een 'HEMA held'. Een wat? HEMA held. Een product dat tijdloos, bijzonder en onderscheidend is. Het zou een vaste plek moeten kunnen krijgen in het assortiment. Dit kan zijn voor de productgroep hardware, mode of food. Grote druk om voor een van de meest sympathieke merken van Nederland een held te ontwerpen. Nieuwsgierig naar vorig jaar? Van die editie zijn de winnende ontwerpen hier te vinden. 

Social
Rondom de ontwerpwedstrijd is ook dit jaar weer een blog opgezet. Met nieuws over voorgaande edities en ontwikkelingen achter de schermen. Daarnaast is het mogelijk om de wedstrijd via Twitter en Facebook in de gaten te houden. 

Selectie
Alle inzendingen gaan langs een vakjury. Uit alle ontwerpen worden uiteindelijk acht winnaars gekozen. Daarnaast is er een publieksprijs waar op gestemd kan worden, door... het publiek! Het ontwerp dat als nummer 1 eindigt zal waarschijnlijk ook in productie worden genomen. De studenten zijn eerder begonnen, maar hebben 'slechts' tot 10 februari de tijd om hun ontwerp in te zenden. Voor alle andere deelnemers ligt de deadline op 7 maart. De winnaars worden in juni bekend gemaakt. 

 

Reacties (2)

 

  • Kees Hiensch

  Ik heb een product idee voor kerst. Kan ik daar een plaatje van opsturen?

  Wo 19 jun 2013, 21:14


  • Wilma mossel

  Ik heb een idee voor een HEMA product.
  Hoe ga ik dit aan u kenbaar maken? Ik werk zelf bij de HEMA, en merk dat hier best wel belangstelling voor zou kunnen zijn.
  Met vr. Groet. Wilma Mossel

  Wo 11 sep 2013, 22:03

Reageren

 • E-mail adres wordt niet getoond

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.

  * Verplicht veld


Gerelateerde video's

 • Waar is de HEMA?
 • Waar is de HEMA Flashmob
 • Hemassa

Mooi gevonden

Heb jij de nieuwe Walther Isaacson al gelezen? En zo ja wat vond je er van? #boek


Dutch Cowgirls TV

Border_top
Border_bottom

Laatste reacties


Poll

Hoe vaak verstuur jij een tweet op Twitter?


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de DCG nieuwsbrief:


Zoeken


Upcoming


Badges

Subscribe with Bloglines Add to Google
RSS Feed

Hosted by Nines