Côte d'Or en het geluid van chocolade

Vorig artikel Volgend artikel

Wie dacht dat chocolade vooral een heerlijke smaak had heeft het mis. Het eten van chocolade is een beleving voor al je zintuigen! Althans volgens Côte d'Ore. Met Soundbites zetten zij een complete ervaring neer rondom chocolade. 

Côte d'Or en het geluid van chocolade

Voor de meeste van ons is zien het meest primitieve zintuig, daarna komt horen. Beide zijn niet de eerste om aan te denken bij chocolade, dat is natuurlijk smaak.
Wat doet jou chocolade eten? Bij mij is dat vooral de geur ervan. Als de geur van chocolade eenmaal mijn neus binnendringt kan ik mij amper bedwingen. Dat is opvallend aangezien geur, samen met tast, de zintuigen zijn die we het minst bewust gebruiken. Geur spreek heel snel je onderbewuste aan. Vandaar dat het oude trucje van de geur van brood in de supermarkt nog steeds werkt om ons meer te laten kopen.

Bij het geluid van chocolade kon ik me niet veel voorstellen. Maar geluid heeft zeker invloed op de beleving van ons voedsel. Denk aan de muzak in een gemiddeld restaurant of aan het geluid van kermis dat onlosmakelijk verbonden is aan suikerspinnen.

Nieuwsgierig geworden naar het geluid van chocolade? Ga met een reep chocolade in je hand naar de actie website van Côte d'Ore en ga de auditieve ontdekkingsreis in. Zet een koptelefoon op voor de beste ervaring. En geen zin om nu te luisteren? Je kan op de website ook de gratis CD Soundbites bestellen.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies